Neu Black
Subscribe

French National Space Agency

06.23.08   |   Posted in: Art & Design, Modern Home   |   By: Andrea Tumino
Tags: , , ,    

cnes-1.jpg

Designer Daniela Bianka has completed a renovation of the entrance, reception and exhibition areas at the French National Space Agency (CNES) in Paris. The goal was to integrate the complex technical research conducted at the Space Agency as well as its vision of the future, combining science and imagination, into the physical space at the entrance of the building.The result is a conceptual “space of passage,” which explores the relationship between Man and the Universe. The reception “desk”, a single moulded Corian® form, extends from the floor to the ceiling, in part transparent, in part opaque and looks as if it is being poured from up high. It creates a place for interaction, between the Space Agency and visitors, between material and immaterial, between the present, here, and space.

“The visitor is welcomed into this architectural space, created with elements of light, glass, supple structures, perforated metal, transparency, rhythms, partitions, and transitions, a space where one might experience a feeling of weightlessness and lightness,” explains Bianka. “I envisioned the expression of the design as the relation between matter and light rather than as fixed and definitive forms.”

cnes-2.jpg

cnes-3.jpg

cnes-4.jpg

cnes-5.jpg

cnes-6.jpg

cnes-7.jpg

cnes-8.jpg

cnes-9.jpg

cnes-10.jpg

cnes-11.jpg

cnes-12.jpg

cnes-13.jpg

cnes-14.jpg

Leave a Reply

More Like This