Neu Black
Subscribe

Dutch Letter Painter Leo Beukeboom

11.23.07   |   Posted in: Art & Design   |   By: A. Salem Jones
Tags: , , ,    

painted-script-typography-1.jpg

The streets of Amsterdam are sprinkled with visual gems waiting to be discovered. These images of lettering are such gems. It is increasingly rare to find examples of hand lettering. Working digitally has its advantages, but the combination of sensibility and execution of typographers like Leo Beukeboom is inspiring. Leo’s work was discovered in this post at re-type where you can read more about him.

painted-script-typography-2.jpg

painted-script-typography-3.jpg

2 Responses to “Dutch Letter Painter Leo Beukeboom”

 1. Sensuele letters | Mediafacts.nl Says:

  [...] De beleving van letters kan ook uitlopen op pure sensualiteit. Voordat ik nu onder curatele wordt gesteld, wijs ik op de ruiten van de Amsterdamse kroegen. Café Het Papeneiland, Café Biljart Amstelvaart, Café Slijterij Oosterling (Anno 1877) zijn beschilderd met letters die wulps over het glas heen dartelen. Nog tientallen andere drankgelegenheden in Amsterdam en wijde omstreken, waar wij straks onze epaper lezen, zijn beschilderd met het Leo Beukeboom-font . In een special van het blad Creatie (uitgave Adformatiegroep) zijn het juist buitenlandse ontwerpers die opkomen voor deze handgeschilderde Amsterdamse belettering. Amsterdammers zijn er zo aan gewend, dat ze de schoonheid ervan niet meer zien. Letterschilder Beukeboom (66) zit na een beroerte thuis. Zijn werk is aan de heidenen overgeleverd. Maar Beukebooms rembrandtieke letterfont is nu de ‘Geheimtip' van de internationale typografenwereld. [...]

 2. annick visser Says:

  Mijn vader, de letterschilder Jan Willem Joseph Visser is degene die de zogenaamde ‘Krulletter’
  al vanaf eind jaren 40 van de vorige eeuw tot de jaren zestig op de ramen van de cafés in amsterdam schilderde.Ook op de balken.
  Met name Papeneiland heeft nog zijn originele letter oop ramen en de balken.
  Mijn vader was de vaste letterschilder van de Amstel Brouwerij en heeft tot de fusie in 1968
  met de Heineken uitsluitend voor AmstelBrouwerij gewerkt.
  Ook de cafés De Twee Zwaantjes, Hoppe, Brandon en vele anderen zijn van zijn handschrift voorzien. Mijn vader leefde van 1911 tot 1987.
  Letterschilder Beukeboom heeft na 1968 het letterwerk voor de Heineken Brouwerij gemaakt.
  Omdat er nooit over het werk van mijn vader is geschreven, is dat onbekend gebleven.
  Erik Winkler en Ramiro Espinoza hebeen veel aandacht voor het werk van mijn vader.
  Ramiro heeft op zijn website een artikel over de Krul geplaatst ‘ Krul & the untold history of the Amsterdamse krulletter
  Mijn vader schilderde ook een andere letter, te zien op café chris
  Vriendelijke groeten, Annick Visser

Leave a Reply

More Like This